In deze verwarrende tijden vol oorlogsgeweld en mensen op de vlucht, zijn kinderen in noodsituaties en armoede extra kwetsbaar. Daarom doen de Antonius school, kerk en BSO zon voor het eerst sinds drie jaar weer mee aan de Schoenendoosactie. We geven kinderen ver weg een schoenendoos vol bruikbare spullen. Voor hen is dat een onbetaalbaar cadeau.

Helpt u mee?

Tijdens de Schoenendoosactie versieren we een schoenendoos en vullen die met spulletjes die ze zelf gekocht of verzameld hebben: schoolspullen, verzorgingsartikelen, speelgoed en een knuffel. De dozen worden uitgedeeld in landen waar kinderen het moeilijk hebben. Als het toegestaan is in het land van bestemming, krijgen de kinderen ook een boekje met Bijbelse verhalen. Vorig jaar gingen er meer dan 45.000 dozen naar onder meer Sierra Leone, Roemenië, Lesbos en Togo.

Hoop en toekomst

De jongens en meisjes in deze landen nemen de mooi versierde schoenendozen stralend in ontvangst. Kinderen in vluchtelingenkamp Mavrovouni op Lesbos hebben soms niet eens een eigen knuffel. En jongeren in arme landen kunnen vaak niet naar school als ze zelf geen schoolspullen hebben. Door de doos vol spullen krijgen ze perspectief en voelen ze zich gezien.

Impactvolle actie

Ook voor een ieder zelf is de Schoenendoosactie impactvol. Nog bewuster wordt men, wat het is om tijd, bezit en liefde te delen met een kind ver weg. Soms geef je iets van jezelf weg wat van waarde is: dat kan een beetje pijn doen, maar het is ook bijzonder. Door de actie gaan we nog meer nadenken over thema’s zoals eerlijk delen, duurzaamheid en naastenliefde.

Uw hulp is welkom

De Schoenendoosactie: Hoe het werkt, en wat mag er in de doos ??  Daarvoor ligt er een folder achter in de kerk, die is op maandag en donderdag open!

Voor de organisatie en het transport van de dozen is een bijdrage van € 5,- per doos nodig. We willen vragen of u die daar de middelen voor heeft dit wil betalen via de QR-code op de folder. Maar overmaken of het geld in de envelop stoppen die bij de folder zit, mag ook. Die mag dan mee terug naar school en ingeleverd worden bij Nanda van BSO zon, of juf Monique. Lukt dit niet, is dat niet erg, we zijn blij met alles wat geschonken wordt. 

U kunt als gezin één doos doneren of elk kind een of als buurt, vraag bijvoorbeeld of de buren mee doen? Dat zorgt ook nog voor verbinding en een goed gesprek. Doet u ook mee.. .? Klein gebaar ontzettend GROOT plezier!

Op 6 november is er nog een gezinsviering om 9.30 uur, in onze Antonius kerk waarbij het Kwetternest zingt. De collecte daarvoor is ook bestemd voor de verzending, u bent van harte welkom.

We hopen er met elkaar een waardevolle actie van te maken.. 

Bij vragen stel ze gerust bij juf Monique of Nanda of  Kijk op schoenendoosactie.nl