SCHOOLPLEIN 14 

Een lang gekoesterde wens van veel kinderen in De Hoef is dit jaar uitgekomen: Mede dankzij een bijdrage van het Dorps comité De Hoef, is het project Schoolplein 14 van de Johan Cruijff Foundation gerealiseerd op het schoolplein van St. Antoniusschool. Toen de school voor dit project genomineerd werd, moest er snel besloten worden of/ hoe de eigen middelen bij elkaar te krijgen.

De Ouderraad vond deze kans te mooi om voorbij te laten gaan, dus hebben wij een presentatie voorbereid aan het dorps comité. Het dorps comité heeft het project met een mooi bedrag ondersteund onder voorwaarde dat het voorplein na schooltijd open blijft voor alle kinderen van het dorp. De gemeente De Ronde Venen heeft voor drie scholen, waaronder onze school, elk een aanzienlijk bedrag bekostigd.

 

Wat is er sindsdien gebeurd?

Na de introductie van Schoolplein 14, hebben de leerlingen van groep 7/8 de attributen en de grootte van het schoolplein opgemeten. Vervolgens zijn alle leerlingen van de school geïnterviewd. Alle verzamelde gegevens zijn verwerkt in een PowerPoint presentatie en een digitaal fotoboek. Tijdens dit project hebben we hulp gehad van een ouder en de stagiaire van groep 7/8.  De kinderen hebben voor de volgende coatings gekozen:

Grote plein:  Free Player / Netspelen / Grondbelijning met stippen

Spelvormen: Netspelen ,Atletiek (shuttle run, verspringen etc.) ,Balspelen ,Mikken, Tik-spelletjes. Twee- of meertallen, nethoogte aanpassen aan de spelvorm.

Spelvormen – voetvolley, vuistbal, volleybal, tennis en badminton.
geschikt voor enkelspel, dubbelspel en teamspel.

Kleuterplein: atletiekbaan recht.

In combinatie met spelmateriaal ook te gebruiken als bowling- of kegelbaan.

Spelvormen: atletiek, verspringen en sprint. Mikken. Fietsen / steppen voor kleintjes .

 

Op vrijdag 29 mei  2014 was het zover en is het Schoolplein 14 project officieel geopend, in het bijzin van de sportadviseur van de gemeente, afgevaardigden van het dorp comité en een aantal leden van de OR. Sindsdien spelen er met regelmaat kinderen op het plein, ook na school. Inmiddels wordt ook het hek voor schoool verhoogd om ballen ‘ binnen boord’ te houden. Zolang het weer het toelaat, zullen de spellen intensiever gebruikt worden. Als het lente wordt, zal de Free Player (netspelen) weer gebruikt kunnen gaan worden. De school, ouders en de kinderen uit De Hoef zijn zeer blij met het plein, dat mede dankzij het dorps comité mogelijk is gemaakt.