Het was voor een eerste keer zeer goed georganiseerd. De bezoekers waren oprecht geïnteresseerd en de standhouders hebben goede contacten opgedaan. Voor iedereen werd er koffie en thee geschonken door een team vrijwilligers en ook de koekjes en broodjes voor de standhouders en vrijwilligers waren goed verzorgd. Weer andere vrijwilligers hielpen met het leggen van matten op de sportvloer en er was ook hulp bij het verwijderen. De banners, posters en social media vielen goed op. Top gedaan allemaal.
Het weer werkte misschien niet mee, want het was buiten een stralende dag, maar desalniettemin mocht dat het enthousiasme niet drukken.

Onverwachts druk was het bij de stand van De beste infraroodverwarming.nl. Zo zie je dat mensen zeker geïnteresseerd zijn in nieuwe ontwikkelingen en technieken. Innovaties waren zeker ook te zien bij de andere standhouders. Opvallend was de hoeveelheid kennis die ze inbrachten. De interviews met voorlopers in duurzaamheid werden aandachtig beluisterd, zeker omdat ze alle drie andere toepassingen hadden, verschillende motivatie en resultaten en er een vrijstaand huis, een twee onder een kap en een woonark bijzat. 

Opvallend waren de onderlinge contacten tussen de standhouders waardoor er dwarsverbanden konden ontwikkelen. Dus als je bij Janmaat informatie ophaalt over een warmtepomp, wijst die je bijvoorbeeld ook op de vloer, wand en plafond verwarming van Warp Systems, triple glas en voorzetramen bij de Mijdrechtse Glashandel, vloer- en muurisolatie van HGT, de warmtescan bij de Energieke Rondeveners of de mogelijkheden voor groenfinanciering bij de Rabobank. Maar ook de andere standhouders verdienen aandacht: Kandelaar Electro zonnepanelen, Janssen en Van Kouwen 100% elektrisch aangedreven personenwagens, Karwei Doe het Zelf, De Haan bouw met geïntegreerde zonnepaneel systemen tussen de pannen en Koeleman bouw met hoogwaardig geïsoleerde kunststof kozijnen. Ieder met eigen specialiteiten en dit is maar een greep uit het scala. Er is bewust gekozen voor lokale bedrijven zodat er meer binding is met de klant wat de geleverde kwaliteit veelal ten goede komt en qua transport ook duurzaam is!. We zien dat ook de bedrijven elkaar nodig hebben, zeker in deze drukke tijd. De energietransitie staat nog maar aan het begin. 

Mocht u graag iets willen doen, maar weet u niet hoe te beginnen, dan kan onze werkgroep u op weg helpen met ideeën. Als een idee u aanstaat, is er vaak een hele lijst van bedrijven die u kunnen helpen met de uitwerking. Mail dan naar duurzaam@dehoef-onsdorp.nl Als u al wel weet wat u wil, aarzel dan niet en kom in actie. Iedereen kan bijdragen. 

Wij gaan ervan uit dat er een volgende keer zal komen en dan hopen we u allemaal te zien in De Springbok! De werkgroep gaat nu eerst van de zomervakantie genieten en we gaan dit najaar zeker weer hard aan de slag met nieuwe plannen. Heeft u ook ideeën, mail ze alstublieft naar duurzaam@dehoef-onsdorp.nl Wij nemen zeker contact met u op.